Numerologie

Numerologia este ştiinţa numerelor. Număr (def. Larousse): raport între o cantitate şi o alta, luată drept termen de comparaţie şi care se numeste unitate. Cifra: e semnul care reprezintă numarul; este reprezentarea sa grafică.

Number-Symbols

Numerologia se interesează de valoarea simbolică a numerelor care ar reprezenta o pulsiune a vieţii, o vibraţie, o influenţă… Cât despre matematică, aceasta aparţine domeniului cantitativ al numerelor. Matematica şi numerologia au acelasi părinte: Pitagora, care ne e cunoscut îndeosebi prin tabla înmulţirii sau teorema ipotenuzei. Pitagora, filosof grec din secolul al VI-lea î.Hr., ne-a transmis un mesaj esenţial: „TOTUL ESTE ORÂNDUIT DUPA NUMĂR”. El îsi dobândise cunoştinţele numerologice pe lânga preoţii egipteni şi le transmisese apoi discipolilor săi (Şcoala pitagoreică).

De fapt, numerologia se regaseste la toate civilizatiile vechi. Sfintele Scripturi sunt marcate de simbolica numerelor. Sf. Augustin spunea: „Neînţelegerea numerelor împiedică descifrarea multor pasaje figurate şi mistice din Scripturi …”

tumblr_m9t2e1Gd8B1r9zsdzo1_500

Biblia este un document cifrat. Evreii ne-au transmis învăţătura lor despre numere prin Cabala. Se ştie că Descartes s-a inspirat din ştiinţa numerologică pitagoreică pentru tratatul sau de geometrie. Mai târziu, un calugar benedictin îi va dezvălui unui tânar caporal destinul său; acesta a rupt-o la fugă , neîncrezator şi îngrozit: avea să devină Napoleon Bonaparte. Mai aproape de vremurile noastre, în cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, numerologia a facut din nou să se vorbească despre ea, în contextul descoperirii ştiinţelor „oculte”. Personajul cel mai celebru din epoca aceea este doctorul Encausse, mai cunoscut sub numele de Papus. Acesta din urma pretindea că dacă am şti să citim numerele care ne strajuiesc existenţa, ne-am putea cunoaşte destinul. Şi conchidea (la vremea aceea) : „Din nefericire, doar câţiva iniţiaţi ştiu să le citească şi e mare păcat„.

Numerologia este, desigur, la fel de veche ca şi astrologia, dar ea (numerologia) a rămas , vreme de secole, o ştiinţă secretă (ocultă), destinata doar celor iniţiaţi. Astăzi, ştiinţa numerelor îşi face intrarea în viaţa modernă . . .

Este timpul să o descoperi si tu!

2 răspunsuri la Numerologie

  1. ce trrebuie sa fac sa aflu tot ce se poate referitor la destinul numerologic privind pe fiul meu ALPREDI ANDREI, nascut in 09.08.1997, ora 16.40, sambata?astept cu nerabdare raspuns, multumesc frumos, suntem din TIMISOARA.

    Apreciază

Lasă un comentariu