Alegerea carierei

O aplicaţie extrem de utilă a numerologiei este aceea de a numi exact meserie/cariera care ţi se potriveşte cel mai bine.

cariere

Foarte puţini dintre noi ajung în viaţă să facă ceea ce-şi doresc cu adevărat, să profeseze într-un domeniu ales nu de nevoie, de constrângerile material sau locative ci să practice o meserie cu drag, în care să se poată manifesta aşa cum este el/ea, să-şi asigure traiul pe care şi-l doreşte, să-şi permită bunurile de care are nevoie, concediile pe care le merită şi să facă şi economii în cazul în care şi asta intră în planurile sale.

În conformitate cu calităţile bio-energo-psiho-informative ale fiecărei persoane analizate, la finalul unei consultaţii, îţi voi prezenta cele mai potrivite domenii în care poţi profesa cu succes.

Suntem cu toţii diferiţi unii faţă de ceilalţi şi mai ales atunci când vine vorba despre alegerea unei meserii.

La un moment dat, a existat o modă după care părinţii îşi îndrumau copiii către meserii asemănătoare cu ale lor sau pe care şi le-ar fi dorit ei să le practice. Nu a dispărut, încă, complet această tendinţă ci mai degrabă s-a transformat în dorinţa părinţilor dar şi a tinerilor de a se îndrepta preponderent către acele domenii în care se câştigă mulţi bani, uşor şi repede. Nu condamn şi nu judec niciuna dintre practici, însă vedem cu toţii foarte bine care este realitatea din jurul nostru… Oricât de mult şi-ar dori fiecare să fie şef sau patron, să deţină propria afacere sau să câştige foarte mulţi bani din vânzări..şi iar vânzări, la un moment dat se va crea o saturare a pieţei, care de altfel se manifestă deja, susţinută şi de nivelul economic scăzut.


success-graphic

Pe de altă parte însă, nu orice persoană îşi doreşte (are nevoie) cu adevărat una dintre meseriile părinţilor, una ‘la modă’, o funcţie de conducere, una de subordonare, de colaborare, de creaţie sau de consiliere.

Privind la societatea din ziua de azi se observă cu uşurinţă că este posibilă atât o viaţă plină de plăceri, de abundenţă, pe care să o poţi trăi după bunul plac, sau o viaţă în care să te complaci în greutăţile de zi cu zi, în care dai vina pe sistem, pe guvern, pe familie, pe vecinu’, pe duşmani…pe oricine altcineva pentru neajunsurile tale, în loc să acţionezi! Asta este principala diferenţă dintre oamenii care AU şi oamenii care DORESC. Primii nu au timp să-şi dorească, ei obţin! În acelaşi timp, cei din urmă, sunt prea ocupaţi cu ‘doritul’ ca să mai aibă timpul necesar să acţioneze spre a obţine. Este adevărat, în cazul celor care ‘îşi doresc’ mai mult decât acţionează, este foarte bine că fac asta – pe de o parte, dar pe de altă parte, cei mai mulţi nu ştiu de unde să înceapă…ar face dar nu ştiu ce, ar acţiona dar le este frică, dacă ar avea mai mult ar investi şi ar risca mai mult, ar face şi aia şi aialaltă dar nu ştiu de unde să înceapă, nu ştiu de ce, nu ştiu cum, nu ştiu când este momentul optim – poate după ce trec de o vârstă, când vor avea şi timp şi bani…şi aşa mai departe cei mai mulţi oameni pierd foarte mult timp pentru a găsi soluţia!

Nu cred că am auzit până acum pe niciun mare om de afaceri să spună că l-a îndrumat altcineva să facă prima afacere, ori, chiar şi acolo unde s-a întâmplat, asta a fost tot datorită aptitudinilor şi îndemânărilor sale. Ceea ce vreau să spun este că toate poveştile de succes care le-am auzit încep cu ‘Asta am simţit să fac! La asta am fost cel mai bun’ şi se termină cu ‘Urmaţi-vă propriul vis, propria cale…fiţi voi înşivă!’.

succes_76798600

Secretul se află într-adevăr în fiecare. Nu este deloc ascuns doar că unii nu îşi mai dau seama atunci când acesta se manifestă ori îl ignoră datorită prioritizării vieţii lor.

Prin numerologie îţi pot dezvălui acest ‘secret’, ţi-l pot explica, detalia, îţi pot spune exact care îţi sunt aptitudinile, calităţile pe care te poţi baza într-o anumită situaţie sau ceea ce te poate face să ratezi afacerea vieţii tale. Îţi pot explica cu precizie când anume sunt perioadele propice pentru tine să demarezi o activitate, să începi un studiu, să te apuci mai serios de muncă, să analizezi mai bine situaţia în care te afli, să-ţi refaci calculele şi poate să-ţi revizuieşti poziţia.

În urma analizelor efectuate şi sfaturilor pe care le-am dat am înteles un aspect fascinant despre carieră şi care mi se pare cel mai important aspect, şi anume că NU contează vârsta la care hotărăşti să-ţi urmezi visul. Mai ales după ce ai la dispoziţie toate datele necesare, vei simţi o încredere sporită în propria persoană, determinare, hotărâre şi vei vedea că indiferent de ce vei face, oricine ţi s-ar opune, fiecare pas te va duce către succesul propriu. De aici automat vei devein mai devreme sau mai târziu o sursă de inspiraţie pentru oricine va fi curios să-ţi afle ‘secretul’!

Exemple:

  1. O doamnă (sub 40 de ani) care lucra într-o multinaţională, inginer de profesie, câştiga decent însă nu pe măsura efortului şi a studiilor pe care le avea – mai ales raportat la orarul de lucru. Are capacităţi intelectuale ridicate, o îndemânare şi o atenţie la detalii surprinzătoare, viziune în spaţiu şi de ansamblu a lucrurilor, însă atunci când vine vorba de relaţionare cu subalternii ori cu superiorii, se închide în sine, devine emotivă şi nu reuşeşte pe de o parte să se impună atunci când este cazul şi nici să-şi susţină punctele de vedere (de multe ori inovative) în faţa superiorilor, cu atât mai puţin atunci când vine vorba despre avansare sau mai multe beneficii salariale; ea simţea toate astea însă de fiecare dată găsea tot felul de scuze (poate am exagerat eu, încă nu e momentul, altul s-ar fi descurcat mai bine, nu-mi permit să nu mai lucrez aici, etc.)
  • în urma discuţiilor purtate şi a analizei efectuate, i-am recomandat să se îndrepte spre un domeniu în care ori să fie propriul şef (plus perioada anume din viaţa sa în care să acţioneze), să lucreze ceva pe cont propriu (având în vedere că relaţionarea cu oamenii nu o avantajează) ori să găsească un partener mai ‘agresiv’ (în afaceri) împreună cu care de asemenea să pună o afacere pe picioare.

4ec62f2d6ee79

  • în prezent, doamna se ocupă de gestionarea resurselor umane la mai multe firme mari; este un domeniu în care poate deţine în continuare controlul asupra mai multor angajaţi, îşi manifestă cu uşurinţă capacitatea de a lucra în detaliu şi profunzime (condiţii de angajare, etc.), reuşeşte cu uşurinţă să-şi organizeze timpul şi materialul de lucru şi mai ales face toate astea cu plăcere, doar după ce a negociat la sânge fiecare contract, pentru că are şi motive să ‘se vândă scump’.
  1. Un băieţel de clasa a 3-a, dintr-o familie în care ambii părinţi lucrează, câştigă suficient cât să-şi acopere cheltuielile curente şi să trăiască aproape ‘fără grija zilei de mâine’;
  • nu este tocmai copilul problemă din clasă însă, de 2-3 ori s-a întâmplat deja ca părinţii să fie chemaţi la şcoală din cauza lui; motivele sunt clasice … nu este atent, se ceartă cu fetiţele, nu stă locului aproape deloc, situaţia la învăţătură – majoritatea calificativelor – Bine;
  •  în urma analizei a reieşi ceea ce şi bănuiam deja…pe lângă faptul că este copil şi este normal să simtă nevoia să se joace, să se mişte, în cazul său acest aspect se va manifesta toată viaţa, într-o formă sau alta; va fi tipul de om care va cerceta mereu, va fi dornic să afle, să cunoască, să experimenteze, chiar să dea mai departe şi altora din cunoştinţele sale; pe de altă parte, având o capacitate mai mare de asimilare a informaţiilor, pentru el orele devin rapid plictisitoare, înţelege repede, asimilează cu uşurinţă, însă nu înţelege la fel de uşor acest sistem de învăţământ în care eşti răsplătit cu note pentru ceea ce ai memorat; pentru el răsplata cea mai mare va fi mereu valoarea informaţiei pe care a acumulat-o şi aflarea modului în care să se folosească cât mai repede şi util de ea;

embrace-your-inner-child-4-dream-big-1091645-TwoByOne

  • sfatul a fost ca în timpul liber părinţii să-i pună la dispoziţie mai multe modalităţi de studiu, de joacă, de învăţare şi relaţionare cu alţi copii de vârsta lui.

Iată deci, alte aplicaţii foarte importante ale numerologiei în viaţa de zi cu zi.

Ce consider eu că este cel mai important de reţinut de aici este următorul aspect: în cazul adolescenţilor şi a oamenilor maturi, uneori, se pot manifesta aceste dorinţe interioare spre o anumită activitate, meserie, carieră, şi în acelaşi timp să fie corect înţelese şi urmate, însă, în cazul copiilor mai mici, cel mai adesea sunt interpretate greşit, sunt reprimate, li se dă o semnificaţie negativă, astfel încât acel copil va devein mult mai repede un roboţel, educat într-o şcoală unde se predă aceeaşi materie pe care au învăţat-o şi bunicii lui, i se va refuza capacitatea sa unică de exprimare şi astfel în scurtă vreme va ajunge un adolescent răzvrătit, care nu ştie ce să facă cu viaţa lui…şi mai grav, nici măcar de ce sau cum ar putea face el singur ceva pentru el.Cum-sa-te-asiguri-ca-vei-avea-un-copil-de-succes

Soluţii există întotdeauna şi aşa cum spuneam şi mai sus, niciodată nu e prea târziu, orice vârstă ai avea!

 

Un răspuns la Alegerea carierei

  1. Alexandru Roxana Simona zice:

    In ce consta o consultatie in urma careia voi primi prezentarea celor mai potrivite domenii in care pot profesa cu succes?

    Apreciază

Lasă un comentariu