Secretul tinereţii veşnice – cele 5 ritualuri Tibetane

Sunt exerciții simple, pe care le poate practica oricine își găsește 15 minute pe zi de investit în propria bunăstare fizică și spirituală. Cele cinci ritualuri tibetane activează toate chakrele organismului și echilibrează corpul fizic, cel emoţional, mental şi spiritual, aducându-ne mai aproape de centrul propriei noastre ființe. Exercițiile ne conferă vitalitate și sunt recunoscute pentru forța lor regeneratoare, fiind considerate încă din vechime o adevărată „fântână a tinereții”.

five-tibetian

Peter Kelder a fost cel care, în 1939, a dezvăluit Occidentului cele cinci ritualuri tibetane, în cartea sa „Ochiul Revelației („The Eye of Relevation”). Autorul povestește că a aflat despre această practică de la un fost colonel de armată, care servise în India și se întorsese de acolo complet întinerit fizic și perfect echilibrat emoțional și mental. Fostul militar întâlnise în acea parte a lumii călugări care păstraseră din vechime tradiția celor cinci ritualuri și le practicau cu religiozitate, menținându-și astfel trupul și spiritul tânăr, în ciuda vârstei biologice uneori înaintate.

Cele cinci exerciții au fost concepute astfel încât să activeze, rând pe rând, toți cei șapte centri de energie ai organismului (cunoscuți sub denumirea de chakre). Primul exercițiu supune corpul unei forțe centrifuge, iar celelalte aliniază în armonie energiile care circulă de-a lungul coloanei vertebrale (foc, apă, aer și pământ). Ritualurile cresc vitalitatea și reduc efectele îmbătrânirii și pot fi practicate de orice persoană, indiferent de condiție fizică și vârstă.

Ce ar trebui să știți înainte de a începe:

  • Dacă nu le-ați mai practicat niciodată și, mai ales, dacă nu aveți o condiție fizică foarte bună, începeți cu serii de câte trei sau cinci repetări pentru fiecare exercițiu. Continuați astfel chiar și timp de o lună, dacă nu vă simțiți pregătiți să măriți numărul de repetări. Scopul final este să ajungeți la maximum 21 de repetări (video).
  • Este important să exersați zilnic cele cinci ritualuri tibetane. Unii experți spun că o zi de pauză pe săptămână este binevenită, însă nu ar trebui să le întrerupem mai mult de atât. La fel de important este faptul că, pentru a da roade, ele trebuie efectuate împreună, ca un tot unitar, și în ordinea deja stabilită.
  • Respirați profund și relaxat. Nu vă concentrați însă prea mult pe respirație, ci lăsați-vă în voia plăcerii de a vă mișca.
  • Dacă unul dintre exerciții vi se pare mai dificil, nu forțați organismul și nici nu îl repetați de mai puține ori decât pe celelalte. Este indicat să le repetați pe toate în număr mai mic, decât să creați un dezechilibru. Fiți îngăduitori și acordați-vă tot timpul de care aveți nevoie pentru a ajunge la cifra finală: 21.
  • Dacă simțiți cea mai mică senzație de disconfort în timpul ritualurilor, opriți-vă și încercați din nou în ziua următoare.

five-tibetan-rites

În scurt timp, veți observa efectele:

  • Scădere în greutate, creșterea oxigenului în sânge, accelerarea metabolismului, îmbunătățirea tonusului
  • Curățarea sistemului limfatic
  • Îmbunătățirea posturii
  • Flexibilitatea coloanei vertebrale, echilibru hormonal
  • Vedere și memorie mai bună, stimularea creșterii părului
  • Scăderea stresului și a anxietății, gândire limpede și, mai ales, o stare de bine, de voiciune, de poftă de viață
Vă puteți ghida după înregistrarea de mai jos, în care cele cinci ritualuri tibetane sunt executate, fiecare, de câte 21 de ori.

Despre Secretul Numerelor

numerolog, consultant de dezvoltare personala
Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personală, Sănătate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu